Як зробити аромакаміння своїми руками: детальна інструкція всередині

Як зробити аромакаміння своїми руками: детальна інструкція всередині

Аромакаміння – корисна річ, яка зробить ваш настрій і створить приємну ауру. Їх можна зробити своїми руками з гіпсу, глини і навіть солі. Ми пропонуємо простий та доступний кожному варіант: із солоного тіста. Де ви зможете використати цікаву штуковину? Пахучку можна:

  • покласти на робочий стіл, щоб вона сприяла робочому настрою;
  • прикрасити камінням тумбу біля ліжка, щоб сон був міцним і безтурботним;
  • покласти пару камінчиків у шафу з речами, щоб одяг просочився приємним ароматом;
  • покласти їх у ванній замість освіжувача повітря;
  • розмістити пахучку для ароматизації на кухні.

Все залежить від аромату та ваших уподобань. Але повернімося до справи. Як зробити аромакамні вдома?

Рецепт виготовлення аромакаменів

Ваші руки не для нудьги і ви дружите з аромаоліями? Ну що ж: тоді приступимо до виготовлення дрібних пахучок. Для цього вам знадобиться:

  • 3 ст. л борошна;
  • 3 ст. л. солі;
  • 1 ч. л. рослинної олії (будь-якої);
  • ефірна олія (на ваш вибір);
  • харчовий барвник (також на ваш вибір);
  • трохи теплої води.

Щоб камінці вийшли красивими та однорідними, бажано подрібнити сіль. З цією метою можете використовувати блендер або ступку. Якщо є бажання, до солі можна додати улюблені спеції. Стане у нагоді розмарин, аніс, кориця, майоран чи гвоздика. Тепер змішайте сіль, спеції та борошно в окремій ємності.

В іншій ємності перемішайте ефірну олію (10-12 крапель) і 50 мл теплої води. Сюди ж додайте барвник та олію (3-5 крапель). Чим більше барвника ви додасте, тим більш насиченим буде колір каменів. Тепер можна змішати сухі інгредієнти з ароматною рідиною. Не поспішайте, щоб суміш не згорнулася. Повинна вийти дуже густа маса, що нагадує пластилін. Можливо вам знадобиться менше води (!). Тепер виліпіть фігурки за вашим бажанням (це можуть бути кульки, квадратики, серця).

Покладіть фігурки сохнути. Тим часом насолоджуйтесь пряним ароматом. До речі, сохнути аромакаміння буде довго, але багато залежить від вологості в приміщенні. Щоб пахучка швидше приготувалася, добре провітрюйте приміщення. В ідеалі в ньому має бути сухо і тепло.

За бажання висохлі камінці можна розфарбувати за допомогою акрилових фарб. Також у цих цілях використовують звичайний лак для нігтів. Але в такому разі аромат буде менш насиченим. Хочете зробити щось більш оригінальне? Приклейте до камінчиків стрази або покрийте їх блискітками. В поєднанні з ароматичними свічками можна створити романтичну атмосферу в приміщенні.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]